Gyakori kérdések


Mi az a domain?

Az élet rendje, hogy ha egy gyermek a világra jön, nevet adunk neki. Egy honlap esetében is fontos, hogy nevet kapjon, melyet használva a későbbiekben elérhetjük (pl.: www.sajathonlapom.hu). A domain név teszi weboldalunkat egyedivé az interneten. Amennyiben a magyar közönség számára kívánjuk elérhetővé tenni honlapunkat, célszerű .hu végződésű domaint foglalni. Ha az általunk választott .hu domain már foglalt, próbálkozhatunk a Magyarországon szintén népszerű .eu és .com végződésekkel.

Hogyan regisztrálhatok domain nevet?

A domain regisztráció elindításának legegyszerűbb módja az online megrendelés.
 
Mi történik, miután visszaküldtem a Domain név igénylőlapot?

Amint beérkezik a domain igénylés, elindul a domain regisztráció. A domain ideiglenes bejegyzése akár már az igénylés napján megtörténhet. Ezután a domain névhez már párosítható tartalom (tárhely), létrehozható alá e-mail fiók, aldomain, stb. Az "ideiglenesen bejegyezve" státusz 8 napig él. Amennyiben ez idő alatt senki nem nyújt be panaszt a domain igénylés ellen, a regisztráció véglegessé válik.
 
Hogyan tudok a domain név alá tartalmat tölteni?

A domain név önmagában nem elegendő ahhoz, hogy honlapunk elérhető legyen az interneten. Például, a www.sajathonlapom.hu domain bejegyzése után, ha beírjuk a weblap címét a böngészőbe, egy üres, tartalom nélküli oldallal találjuk magunkat szembe. A honlap tényleges tartalmának elhelyezéséhez tárhelyre van szükség, amelyre felmásolhatjuk a honlapunkhoz tartozó fájlokat.
 
Mi az a webtárhely?

A tárhely az a hely, ahol weboldalunk tartalmát tároljuk. Valójában úgy kell elképzelni, mint egy merevlemezt, amelyhez bármikor, bárhonnan hozzáférünk és módosíthatjuk tartalmát. A tárhely regisztrálása a legtöbb esetben szoros kapcsolatban áll a domain regisztrálásával, ugyanis ha valaki egy honlapot készít/készíttet, a domain mellett tárhelyre is szüksége van. Előfordulhat, hogy valaki csak azért regisztrál domain nevet, hogy azt később átirányítsa egy másik címre. Például, ha beírjuk a böngészőbe, hogy www.woodshop.hu, a böngésző címsorában a shop.woodholz.eu cím jelenik meg. Ebben az esetben a woodshop.hu címhez nincs tárhely párosítva, ellentétben a shop.woodholz.eu domainnel, mely alatt tényleges tartalommal találjuk magunkat szemben.
 
Hogyan rendelhetek tárhely csomagot?

A tárhelycsomag beszerzésének legegyszerűbb módja az online megrendelés.
 

adwordsacunetix
engagedell
windowsservermspartner