Weboldal készítés, kérdések és válaszok

Egy hatékony weboldal elkészítése, megépítése soktényezős feladat. Számos szempont és elv következetes figyelembevételével juthat el a megrendelő és a fejlesztő az ideális eredményhez. A weboldal másrészről egy munkaeszköz, egy befektetés, aminek "munkát kell végeznie", profitot kell termelnie a megrendelő számára. Tehát nem mindegy, hogy egy weboldal teljesítménye az elvárt szintet eléri-e vagy sem, a beruházás megtérül-e vagy sem?

 
Mi a biztosíték, hogy versenyképes lesz a honlapom?

Cégünk egyik fő szakterülete a weboldal készítés, honlap készítés, ahol képzett csapatunk sokéves tapasztalattal a háta mögött a teljes munkafolyamatot lefedi.
Minden honlapépítés (mint például egy házépítés) a tervezéssel kezdődik, ahol szakértőink részletesen egyeztetnek az elkészítendő weboldalt illetően és igény szerint elkészítik a dokumentációt, amely a honlap fő funkcióit, az elvárt célokat, a menüpontokat, a tartalom struktúráját, a teljesítmény igényeket tartalmazza.
Ezután grafikusaink megtervezik a honlap kinézetét, elkészül a fő oldal designja és az aloldalak grafikai kialakítása. Ezzel a tervezési szakasz lezárul.
Ha az elképzelések egybevágnak, elkezdődhetnek a weboldal programozási munkálatai, amelyek a munka nagyságától függően egy-két naptól több hónapig tarthatnak. A fejlesztés alatt folyamatosan teszteljük a honlapba épített szoftvermegoldásokat és kész tesztelt rendszert adunk át ügyfeleinknek.
Mivel az elmúlt években számtalan kisebb és nagyobb weboldal készült cégünknél, így a különböző weboldal típusok majd mindegyikéhez volt szerencsénk, majd mindegyikéhez rendelkezünk referenciával. 
 
Statikus vagy dinamikus weboldalt kell építeni?

Itt azt kell mérlegelni, hogy mennyire komplex weboldalra van szükség. Azok, akik egy egyszerűbb bemutatkozó weboldalra vágynak és nem akarják saját maguk a tartalmakat feltölteni, módosítgatni, akkor elég egy olcsóbb statikus honlapot készíteni. Ha azonban egy teljesen kézben tartható, igény szerint egy adminisztrációs felületről bármikor módosítható, a menüket, a tartalmakat az üzemeltető által tetszés szerint változtatható weboldalra van szükség, akkor a dinamikus weboldal megoldást kell választani.
 
Fontos a domain név és a tárhely minősége?

Természetesen. Nagyon nem mindegy a honlap címe, a választott domain. Egy rossz domain a keresők (pl.: Google) szempontjából gyengébb találati eredményeket és kisebb forgalmat eredményezhet és ugyanez igaz a honlap számára kiválasztott tárhelyről is. 
 
Ki töltse fel az elkészült honlapot?

Az elkészült honlap tartalmi feltöltését igény szerint elvégezzük, de természetesen alapvetően az üzemeltető feladata szokott lenni a tartalom feltöltése, strukturálása.
Mivel a tartalom az egyik legfontosabb tényező egy honlap sikere tekintetében, így tapasztalt újságíróink vállalják szakmai és általános szöveges és képi tartalmak előállítását, honlapra való feltöltését.
 
Mikor válik elérhetővé az elkészült weboldal?

Miután az elkészített weboldalt egy tesztcímen (a nyilvánosság által nem elérhető címen) a megrendelő kipróbálta és elfogadta, a honlapot végleges tárhelyére és domain címe alá feltelepítjük.
 
Ki végzi az üzemeltetést, a tartalom frissítését?

Az esetek túlnyomó többségében a honlap megrendelője, tulajdonosa végzi az üzemeltetést, de egy karbantartási-üzemeltetési szerződés keretében természetesen vállaljuk a honlap bármely tartalmi részének folyamatos frissítését, vagy a honlap első feltöltését.
 

adwordsacunetix
engagedell
windowsservermspartner